Beveiligingsprofessionals

Veel bedrijven vertrouwen vandaag de dag op beveiligingsprofessionals om hun informatie en netwerken te beschermen tegen bedreigingen. Privé beveiligingsbedrijven om bedrijven te beschermen tegen kwaadaardige aanvallen, netwerken, systemen en software tegen ongeautoriseerde toegang, hackers, malware en wormen.

Wat zijn enkele van de verschillende soorten beveiligingsbedrijven?

Cyberbeveiligingsbedrijven maken software om hackpogingen op te sporen, te verstoren en te neutraliseren voordat ze permanente schade aanrichten. De particuliere sector heeft vaak softwareontwikkelaars in dienst die gespecialiseerd zijn in dit gebied van computerbeveiliging. Zij bieden meestal gratis adviesdiensten en trainingsprogramma’s aan voor het grote publiek. Het belangrijkste doel van deze particuliere beveiligingsbedrijven is het leveren van hoogwaardige oplossingen aan hun klanten door het leveren van beveiliging in hun netwerken.

Veel bedrijven in de privésector huren externe specialisten in om hun netwerken te beheren. Ze kunnen ook medewerkers hebben die gespecialiseerd zijn in het bewaken, volgen, rapporteren, analyseren en testen van beveiligingsbeleid en -systemen. Deze professionals kunnen ook een technische ondersteuningsfunctie hebben om hen te helpen bij het oplossen van problemen.

Terwijl veel beveiligingsbedrijven met grote bedrijven werken, nemen kleinere bedrijven soms IT-beveiligingsspecialisten van derden in dienst. Vaak hebben ze hun eigen toegewijde IT-team van analisten, technici, ontwikkelaars en ingenieurs.

Terwijl de meeste bedrijven beveiliging van buitenstaanders nodig hebben, geven sommigen er de voorkeur aan om het personeel binnen het bedrijf te houden dat verantwoordelijk is voor het onderhoud van hun netwerken en software. Sommige medewerkers kunnen zelfs hun eigen beveiligingstools installeren. In dit geval zullen er twee sets van mensen zijn – intern beveiligingspersoneel en externe beveiligingsadviseurs.

Veel bedrijven in de particuliere sector hebben een relatie met een IT-beveiligingsbedrijf opgebouwd. Dit is een partnerschap waarbij het bedrijf IT-beveiliging levert aan het privébedrijf. Deze relatie is voor beide partijen gunstig geweest. Enerzijds is het gemakkelijker om informatie en kennis over veelvoorkomende dreigingen en kwetsbaarheden in een beveiligingssysteem te delen.

Beveiligingsbedrijven kunnen trainingen aanbieden om hun klanten en medewerkers te trainen in wat ze moeten doen om hun netwerk en software te onderhouden en te beschermen. Deze cursussen kunnen ook helpen bij het bieden van beveiligingsoplossingen en de basis vormen voor effectieve beveiligingsoplossingen voor andere bedrijven.

Beveiligingsbedrijven worden vaak gebruikt om beveiligingsproblemen op te lossen die zich binnen grote bedrijven of overheidsinstellingen voordoen. Er zijn verschillende particuliere beveiligingsbedrijven die samenwerken met defensieaannemers om programma’s voor overheidsinstellingen te ontwikkelen en te testen. Deze bedrijven kunnen ook worden gebruikt om bedrijven te beschermen tegen het risico van cyberaanvallen van buitenstaanders en hackers.

Phishing campagne

Een phishing campagne is een e-mailscam die is ontworpen om persoonlijke informatie van slachtoffers te stelen. Een Phishing campagne is noodzakelijk als extra beveiligingsaandeel in uw bedrijf. De mens is immers de zwakste schakel.

Bedrijven uit de privésector die IT-beveiligingsdiensten leveren aan overheidsinstellingen hebben vaak hun eigen beveiligingsteams. Deze teams bestaan meestal uit getrainde en bekwame professionals die computernetwerken monitoren en oplossingen bieden aan de overheidsinstelling. Ze kunnen ook gespecialiseerde tools, software en infrastructuur hebben om te helpen bij het opsporen van en reageren op kwaadaardige activiteiten. Deze professionals kunnen ook verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van een regelmatige beveiligingsaudit en vervolgprogramma.

Enkele bedrijven uit de privésector zijn gericht op het bouwen van IT-oplossingen op maat voor particulieren en kleine bedrijven. Deze bedrijven kunnen een verscheidenheid aan oplossingen bieden die kleine bedrijven kunnen helpen bij de beveiliging van hun netwerken en software, maar ook bij het monitoren en controleren van het gebruik van hun netwerken. Ze kunnen ook opleidingen en adviesdiensten aanbieden over hoe ze het gebruik van hun netwerken het best kunnen beveiligen.

Beveiligingsbedrijven kunnen ook een verscheidenheid aan beveiligingssoftwareprogramma’s aanbieden. Deze kunnen bestaan uit beveiligingsmanagementsoftware, beveiligingsbewakingssoftware en beveiligingsmanagementsystemen. Sommige bedrijven kunnen zelfs een netwerk bouwen voor kleine bedrijven of thuisgebruikers.

In veel gevallen bieden sommige beveiligingsbedrijven adviesdiensten om bedrijven te helpen bij het bewaken, controleren en beveiligen van netwerken en andere belangrijke netwerksystemen. Dit kan de implementatie van veilige oplossingen voor beheer op afstand omvatten om de veiligheid en functionaliteit van bedrijfsnetwerken te garanderen.

In het recente verleden zijn er een aantal schandalen geweest waarbij een aantal beveiligingsbedrijven betrokken was die oplossingen hebben geleverd die niet aan de normen voldeden of niet effectief waren. Zo was er het incident waarbij Dell betrokken was en dat duizenden computers deed crashen.

Onze Cybersecurity Diensten:

Security-Taskforce is gespecialiseerd in Cyber​security Diensten en Beveiligingstesting. We voeren beveiligingsaudits uit, Ransomware Beveiliging, rapporteren de beveiligingsstatus, bewaken de beveiliging van uw systemen en bieden praktische verbeteringen.